Najnoviji Članci

PlanetzdravljaPlanet Zdravlja nastao je iz entuzijazma prema nutricionističkoj i ortomolekularnoj medicini i prirodnom liječenju. Pokrenuo ga je tim stručnjaka na području nutricionizma, biotehnologije, farmacije, medicine i prirodnih metoda liječenja.

Čvrsto vjerujemo da sve navedene komplementarne metode mogu uvelike pomoći Vašem zdravlju – sprečavanju i liječenju brojnih bolesti. Navedene komplementarne metode ne isključuju klasičnu zapadnu medicinu već pozivamo liječnike i djelatnike u zdravstvu da u području kojim se bave iskoriste sve prednosti nutricionističke medicine i novih znanstvenih spoznaja. Iako medicinske škole i fakulteti škrto naučavaju o nutricionizmu nadamo se da ćete na ovom portalu pronaći informacije bitne za Vaše zdravlje i zdravlje Vaših pacijenata.

Napominjemo da su riblje ulje i niacin od nedavno registrirani kao lijekovi s dokazanim učinkom na smanjenje smrtnosti od bolesti srca i krvnih žila!  Ako svi budemo čekali globalni konsenzus medicinske zajednice napravit ćemo veliku štetu jer prirodne tvari iz organizma i većina biljaka u rijetkim slučajevima imaju negativne popratne  pojave. Kada se dodatkom hranjiva zadovolji biokemijska baza u organizmu, lijekovi obično imaju manje popratnih nuspojava. Dio liječnika u Hrvatskoj već je prigrlio dobrobiti prirodnih tvari za liječenje svojih pacijenata. Budite  i Vi među njima.


Na našem portalu između ostalog možete pročitati i velik broj informacija koje nisu nigdje dostupne na  hrvatskom web prostoru:


1) Protokoli za nutricionistički/ortomolekularni/naturopatsko-holistički pristup liječenju bolesti uz detaljne savjete o dodacima prehrani za djecu i odrasle


2) Najopsežniji osvrt na dodatke prehrani i ljekovite biljke uz analizu znanstvenih dokaza o djelotvornosti


3) Osvrt na najnovije minimalno invazivne medicinske kirurške i dijagnostičke procedure o kojima su neusporedivo sigurnije za naše zdravlje, te koje ih bolnice i privatne klinike primjenjuju u Hrvatskoj


4) Homeopatija i kiropraktika - zašto sve više liječnika priznaje njihovu učinkovitost?


5) Recenzije recenzija proizvoda najpoznatijih proizvođača dodataka prehrani obavljenih od najvećeg nezavisnog laboratorija u SAD-u. Saznajte kako ime proizvođača ne znači uvijek nužno i kvalitetu, a manji proizvođači često imaju pozitivan rezultat na testiranjima. Saznajte da npr. posebno morate pripaziti od koga kupujete glukozaminsko - kondroitinske dodatke za zdravlje zglobova. Saznajte da li je proizvođač stavio deklarirane količine u proizvod i da li je proizvod kontaminiran štetnim supstancama.


6) Potrošački savjeti o aditivima, pesticidima i ostalim ksenofobnim supstancama koje ugrožavaju naše zdravlje i uzrokuju brojne bolesti.


7) Kako se zaštititi od profesionalnog rizika rada sa zračenjima i otrovima? Medicinski djelatnici, pacijenti i industrijski radnici ipak imaju i drugi izbor, osim pobjeći sa radnog mjesta.

 

Naš tim:

Urednik: Tomislav Kolarević, mag. ing. molekularne biotehnologije

Zamjenik urednika: Ivana Čmrlec, mag. nutricionizma

Stručni suradnici: Zvjezdana Horjak-Švaić, dr. med.


                          Mirna Klarić, mag. ing. molekularne biotehnologije

                          Ante Udiljak, mag. ing. nutricionizma

 

 

 

"Ja posvećujem pažnju svim mojim pacijentima, ali samo se onima koji su na vitaminima poboljša zdravlje!" dr. Abram Hoffer, osnivač ortomolekularne medicine

Newsletter
Primati HTML?

Kontakt i Informacije

Home     PlanetZdravlja.com
Phone
+385 095 111 111 5
Email
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 O Nama | Opći Uvjeti Korištenja

Facebook Twitter Linked GPlus